Jentene som sprang

Av Simon Häggström

I salg: 2022-03-08

Brutal hevn i Stockholms underverden

Jennifer og Malvina har rømt fra et barnehjem som ikke var trygt. Nå sover de på en madrass i en garasje og lurer penger fra sexkjøpere. Snart vikler de seg inn i en floke som er mye farligere enn de trodde.

Molly treffer en fyr via en datingapp og de innleder et forhold. Hun blir forelsket, men etter bare noen uker inviterer han andre menn med på treffene deres. Han tvinger henne til å gjøre ting hun ikke vil, og livet blir mørkere og mørkere.

Markus Lundström og Natalia Volotkova i menneskehandelsgruppen jobber i Stockholms skyggeverden og møter på både halliker og sexkjøpere. De hører om en gruppe menn som utnytter unge jenter og setter i gang en enorm operasjon for å stoppe dem. Men sporene er få, og politiet begynner å bli desperate. Kan de risikere å la en sexkjøper infiltrere de hemmelige møtene på oppdrag fra politiet?

Jentene som sprang er en virkelighetsnær skildring av de mørkeste sidene i samfunnet som vi ofte lukker øynene for. Men det er like mye en historie om menneskers evne til å overleve under de mest ekstreme forhold.


Oversettelse: Mona Berge

**

Simon Häggström er forfatter og politi, som de siste 10 årene har spesialisert seg på prostitusjon og menneskehandel for seksuelle formål. Han jobber ved Nationella operativa avdelningen i Stockholm og har skrevet to sakprosabøker om emnet, Skuggans lag (2016) og Nattstad (2017). Jentene som sprang er romandebuten og første del i en ny krimserie.

+ Les mer