Den store kjærligheten

By Eli Åhman Owetz

On sale: 2021-01-25

En sjarmerende historie om savn og kjærlighet

Malin har alt en kan ønske seg, men hun er likevel ulykkelig. Ekteskapet hennes har blitt rutinepreget, og hun savner nærhet og noen å prate med. Ukens høydepunkt er når bokbussen kommer til byen. Da baker hun søtkake og flykter inn i romanenes verden.

Erik har nylig flyttet fra Stockholm til idylliske Roslagen etter å ha havnet ved et veiskille i livet. Han fyller tiden med å pusse opp et torp og lese bøker. I en lånebok finner han tilfeldigvis noen sider revet ut fra en notatblokk. De håndskrevne ordene om lyst og lengsel gjør ham nysgjerrig. Hvem er kvinnen som har skrevet dem?

Slik begynner en anonym brevveksling, via bokbussen. Sakte vokser et vennskap frem, og det varer ikke lenge før sterkere følelser tar over mellom to mennesker som våge å åpne seg for hverandre. Men kan en virkelig falle for noen en bare har brevvekslet med? Og hvordan vet en om det riktig å risikere alt for å følge følelsene sine?

***

Klaff:

Eli Åhman Owetz er en svensk forfatter og journalist, og har tidligere skrevet flere feel good-romaner med stor suksess. De utspiller seg alle sammen i landlige Roslagen, der hun nå bor på gården hun vokste opp på. Den store kjærligheten er frittstående og er den første av bøkene hennes som foreligger på norsk. Romanen vant andreplass i kategorien Årets bok under Bonniers prisutdeling høsten 2020.

+ Read more