Både vinter og vår

Av Lisa Strømme

I salg: 2023-06-01

Bergen, 1905. Dagny Jensen er en verdensberømt sangerinne med en strålende karriere. Da stjernen trer ut på scenen under åpningen av Bergens storslåtte nye teater, har hun hele nasjonens øyne på seg. Dagny skal opptre med Edvard Griegs sanger fra Peer Gynt, musikk hun har et mer enn nært forhold til.

Hver tone bringer frem minner, hver sang har en historie. Musikken tar henne tilbake til Hardangerfjordens ville landskap der troll og folkeeventyr formet livet hennes – men også etterlot dype arr. Musikken vekker smerten og truer med å ødelegge alt hun har lært seg å elske.

Hardanger, 1875. Fjorten år gamle Dagny løper som en hulder rundt i fjellet med hele livet foran seg. Men en dag rives livet i stykker, og hun blir stum. Hun rømmer opp i fjellene og søker ly og trøst hos et eldre ektepar, Nina og Edvard Grieg. Han strever med å fullføre musikken til Peer Gynt. De sørger over å ha mistet et barn, og forholdet deres er anspent og skjørt.

De tre finner sammen i den bunnløse sorgen, og gradvis viser den vakre musikken dem vei ut av mørket.

***Lisa Strømme ble født i Yorkshire i 1973 og studerte ved universitetet i Glasgow. Hun flyttet til Norge for over tjue år og bor sør for Oslo med ektemannen og hunden Layla. Hennes debutbok, Malerens muse, kom ut på norsk i 2017 og ble utgitt på tretten språk.

«Dette er fortellerglede, Dette er forfatterkunst! Gled deg, les sakte!!»
Liv Gade, bokinspirator

«For en sjarmerende og fin bok dette er! Jeg har grått og smilt om hverandre, og av og til smilt gjennom tårene også. … Om du liker historiske romaner som tar opp de store temaene, som livet, døden, sorg og kjærlighet, er dette virkelig boken for deg. Det samme gjelder om du, som meg, er svak for det nasjonalromantiske ved fjorder og fjell, og selvfølgelig Edvard Griegs verk.» @one_more_page_please

«Jeg anbefaler virkelig alle å lese denne. Den er bare vakker fra begynnelse til slutt. Du må gjennom hele følelsesspekteret, og den fikk i alle fall meg til å føle sterkt. Veldig sterkt!» @alicefavouritebooks

 
+ Les mer