Falskt vitne

Av Karin Slaughter

I salg: 2021-10-25

Et normalt liv …

Leigh Collier har jobbet hardt for å bygge det som tilsynelatende virker som et normalt liv. Hun har en god jobb som forsvarsadvokat, en datter som gjør det bra på skolen, og selv skilsmissen hennes er sivilisert – livet hennes er akkurat så lite bemerkelsesverdig som hun alltid har håpet på. 

Skjuler en ruinerende fortid …

Men Leighs A-4-liv skjuler en barndom som var langt fra gjennomsnittlig. En barndom forpestet av hemmeligheter, besudlet av svik og til syvende og sist ødelagt av knusende vold.

Men nå tar fortiden henne igjen …

Så får hun en sak der hun skal forsvare en velstående mann som er siktet for voldtekt. Det er en sak med høyere profil enn noen hun har hatt tidligere, en sak som kan forme karrieren hennes. Da hun møter den siktede, forstår hun imidlertid at det ikke er tilfeldig at han har valgt henne som advokat. Hun kjenner ham. Og han kjenner henne. Og han vet hva som skjedde for tjue år siden – og hvorfor Leigh har flyktet siden.  

Og tiden er i ferd med å løpe ut.

Hvis hun ikke får ham frikjent, vil hun tape mye mer enn saken. Den eneste som kan hjelpe henne er lillesøsteren Callie, som sliter med sine egne demoner. Leigh vil virkelig ikke be henne om hjelp, men hun har ikke noe valg.

________________________________________________________________________________________

Du trodde ingen så deg. Du tok feil. 

Leigh og søsteren Callie er ikke onde mennesker – men én natt, for mer enn tjue år siden, gjorde de noe helt forferdelig. Og resultatet ble en barndom forpestet av hemmeligheter, besudlet av svik, ødelagt av knusende vold.

Som voksen har Leigh dyttet minnene om den natten langt bak i hukommelsen og har skapt seg en god karriere som forsvarsadvokat. Da hun blir påtvunget en høyprofilert sak for en ny klient, begynner imidlertid alt å spinne ut av kontroll. 

Fordi den velstående klienten kjenner til sannheten om hva som skjedde for tjuetre år siden. Han vet hva Leigh og Callie gjorde. Hvis de ikke klarer å stoppe ham, vil Leigh tape mye mer enn saken. Og tiden er i ferd med å løpe ut.

Selv om du ikke så vitnet, betyr det ikke at han ikke var der ...

 

 

+ Les mer